„Дървения град” ще бъде завършен до края на годината

Въпреки двумесечния срок, който си беше дала общинска администрация в края на март, повторното отваряне на детската площадка ще се проточи...

„Дървения град” ще бъде завършен до края на годината

В редакцията на Добрич Онлайн получихме писмо от граждани, недоволни от бавното преместване на т.нар. „дървен град”: „В парка имаше детски кът, където играеха стотици деца, без да се налага родителите и още повече бабите и дядовците да плащат по левче за всяка клатеща се играчка или да обясняват на хленчещите деца, че съоръженията са затворени и не работят. Вярно, че вече бяха амортизирани, дори на моменти опасни, но сега ги няма никакви.



Малко преди Великден дървените съоръжения бяха хвърлени встрани в каменистия терен под двора на Математическа гимназия и ...толкова. Около 5 месеца вече там се правят алеи и беседки. Дървеният град потъва в храсталак, счупени бутилки и камъни. Дори не е ясно колко са безопасни сглобените набързо пързалки.”, пише Маргарита Иванова, която предостави и снимки на сегашното състояние на площадката. В писмения отговор на общината до нея не става ясно в какви срокове ще бъде възстановен детския развлекателен парк, затова потърсихме за коментар ресорният зам.- кмет по устройство на територията.

 

Конкретният срок за окончателното преместване на съоръженията е в рамките на текущата финансова година, съобщи зам.- кметът арх. Пламен Ганчев. Промяната в сроковете е заради очаквано външно финансиране, което не се е състояло, поясни той и при актуализирането на програмата за капиталови разходи миналия месец, са били заложени средства за оградата на новата площадка. Част от работите по оформянето на подходите и алеите там ще се финансират от издръжката на общинското бюджетно предприятие за устойчиви дейности. От общината искат да закупят и нов лифт, който да замени така атрактивното, но старо и напълно износено съоръжение. Останалите катерушки, люлки и пързалки са ремонтирани, каза още арх. Ганчев.

 

dsc02149_600