3 дни майсторят торта за рождения ден на Албена

3 дни майстори кулинари ще приготвят тортата, с която ще бъдат почерпени хилядите гости на курортния комплекс по време на 43-ия рожден ден на Албена. Информацията е на Петя Габровска и Ивелина Цветкова, които са ангажирани да забъркат вкусния сладкиш.

3 дни майсторят торта за рождения ден на Албена

Тортата ще започне да се приготвя в сряда в сладкарския цех на Албена, намиращ се в хотел „Добруджа”. Близо 20 часа през трите дни ще отнеме направата й. Рецептата включва: 480 яйца, 20 кг. захар, 23 кг. брашно, 50 л. сметана, 20 кг. шоколад и за декорация 30 кг. захарно тесто.


Огромният десерт по традиция ще се изнесе от близо десетина майстори готвачи по време на празничния концерт на 24 август от 20 часа. За място на големия купон е избрана огромната зелена поляна пред хотел „Добруджа”.

 

Гостите на комплекса ще имат възможност безплатно да се насладят на прекрасните изпълнения на едни от най-големите звезди в музикалните формати „Мюзик айдъл” и „Гласът на България” Дамян Попов и Валентина Димитрова, участничката в „Гласът на Румъния” Ани Балмуш, Беларуски балет „Фиеста”,  танцьори, участвали в „България търси талант” със своя атрактивен брейк танц, група Акага. Гостите ще видят и танц с огньове, както и много други изненади. Ще бъде изтеглена и специална томбола, с която зрителите ще имат възможност да спечелят атрактивни награди.

 

torta2_600