Още 4 зарядни станции за електромобили в Добрич до края на годината

Две от тях ще бъдат по синята зона, а другите две в централна градска част - по улици с интензивен автомобилен поток.

Още 4 зарядни станции за електромобили в Добрич до края на годината

4 нови колонки за зареждане на електромобили ще изгради в Добрич до края на тази година фирма „Атанасов груп“ ЕООД. Припомняме, че първата извънстолична зарядна станция за електромобили беше открита на 4 юни в нашия град. Тя е на бензиностанция "Атанасов Груп" в кв. Дружба 1 в Добрич.


 

За следващата година пък е планирано „Атанасов груп“ съвместно с „Пътнически превози“ да пуснат по линията Добрич – Балчик 18-местен електробус. Освен това ще бъдат монтирани електроколонки на двете автогари – в областния център и в Белия град.

 

От Индустриален клъстер Електромобили са внесли пакет от мерки, които да стимулират закупуването на електромобили в България, съобщи Атанас Атанасов – собственик и управител на „Атанасов груп“ ЕООД. Подобна практика има в Англия, Германия, Франция и други. Там собствениците на електромобили не само са освободени от данък МПС и свободно паркират в синя зона, но по решение на съответното правителство получават при закупуването на колата субсидия между 3000 и 7000 евро.   

 

img_5670_300_300_01img_5669_300_300_01img_5767_300_300_01