8 053 посещения от деца в работилницата за въображение на добричката галерия

Обновеното пространство в зала 3 на Художествена галерия - Добрич привлича деца и ученици от различни възрасти и училища.

8 053 посещения от деца в работилницата за въображение на добричката галерия

galeria_600_01 

 

То е част от проекта на галерията "Работилница за въображение”, подкрепен от фондация "Америка за България”, на стойност 35 000 лева. Работилницата обединява цялостната образователна и творческа дейност на галерията. Със средствата беше ремонтирана, оборудвана с модерна техника и мебелирана по подходящ начин залата за занимания с децата.

 

decagaleria2_600 

 

Обособиха се  кътове за творчество, експерименти, импровизации, виртуален и др. Първоначалната цел да се обхванат 250 ученици от 4 и 5 клас  на 6 добрички училища бива далеч надхвърлена, заради големия интерес към заниманията. Включват се още 16 училища и детски градини, над 50 учители и 11 художници. Обхванати са и деца в риск от социалните домове и дневните центрове. Ателиетата за деца и родители се посрещат с небивал интерес и желание, което ражда идеята занапред да се помисли за занимания по изобразително изкуство за третата възраст. Заключителната част на проекта се състоя днес, но работилницата е дългосрочна перспектива и ще продължи да съществува извън рамките му, съобщи директорът на галерията Евелина Ханджиева.

 

decagaleria1_600