Борисов: Няма да се месим в решението на испанския съд за моряците

Преглед на печата: "Тракия" стигна до Петолъчката; Очакват 500 да гасят утре до Рилската Света обител

Борисов: Няма да се месим в решението на испанския съд за моряците

Труд

Борисов: Няма да се месим в решението на испанския съд за моряците

"Работа на испанското правосъдие е и вече няколко пъти го казахме - ние не се месим в работата им" , отговори премиерът Бойко Борисов на въпроса защо не е била протестирана мярката за неотклонение на задържаните моряци.
Има опасения сред роднините им, че три месеца няма да ги видят.
"Испания е държава в Европейския съюз много преди нас и нямаме никакво съмнение в обективността на съдебната система на Испания, за да се намесваме по какъвто и да било начин" , заяви Борисов.
Според думите му при срещата си с родните им е казал, че посолството ни в Испания е изцяло на тяхно разположение.

Стандарт

 

"Тракия" стигна до Петолъчката

Премиерът Бойко Борисов не скри задоволството си от новооткрития участък от автомагистрала "Тракия" до Петолъчката. Пътувахме идеално, възкликва той след проверката на пуснатото платно на магистралата от Ямбол до Зимница. Кръговото движение на "Петолъчката" работи много добре, отбеляза още Борисов. Тази неделя в 12 часа ще бъде пуснато за движение и другото платно. Срокът на автомагистрала "Тракия" ще бъде спазен, увери още премиерът. И направи уточнението, че ако февруари месец е много студено, до април - май догодина проектът ще е финализиран. "Мисля, че всички българи ще ме подкрепят, че общо 20 километра готова магистрала я разрушихме заради некачествено строителство и я построихме отново", припомни Борисов. И пожела безаварийно пътуване на хората, защото "по магистралата не се усеща скоростта".

 

24 Часа

 

Очакват 500 да гасят утре до Рилската Света обител

100 доброволци ще бъдат допуснати утре по решение на Оперативния щаб в гасенето на пожара в Рила. Те трябва да бъдат физически здрави и по възможност да са преминали планинско обучение или курсове по ориентиране, както и да са подходящо екипирани - с блузи с дълъг ръкав, дълги панталони и цели високи обувки.
Със себе си доброволците трябва да носят раница с вода и суха храна за един ден, слънчеви очила, шапка, фенерче и ръкавици.

Дума

 

69% от софиянците не одобряват новите правила за паркиране

69% от столичаните не одобряват предвидените нови цени за паркиране в синя и зелена зона. Това стана ясно от социологическо проучване на агенция ЕСТАТ, представено вчера от управителя на агенцията Иво Желев. От данните на анкетата става ясно, че цената от 2 лева за 1 час престой в синя зона е неприемлива според 71%, а 1 лев за час престой в новата зелена зона не одобряват 60% от столичани.
Софиянци виждат и очакват тези промени да бръкнат много дълбоко в джоба им и да ги вкарат в допълнителни разходи, заяви Желев. Никой не желае да плаща повече, особено когато смята, че не получава достатъчно добра услуга в замяна, допълни той. Според данните на ЕСТАТ мнозинството смята, че разходите ще скочат тройно след новите промени. Хората, които живеят и работят в центъра, очакват месечният им разход за паркиране да стане от порядъка на 150-180 лева.