Усилено се работи по няколко проекта за рехабилитация в община Тервел

Работи се по рехабилитацията на трите пътни участъка, финансирани по Програма за развитие на селските райони. Извършват се локални ремонти, полага се изравнителен пласт на асфалта.

Усилено се работи по няколко проекта за рехабилитация в община Тервел

Изчаква се становище от Държавен Фонд „Земеделие”, за да бъде открита строителната площадка за изграждане на читалището в Зърнево, обновяване на зоната за публика в читалището в Тервел и изграждане на нов участък от главния водопровод в Каблешково – също обекти, финансирани по Програмата за развитие на селските райони. През ноември ще бъдат обявени последните две процедури за изпълнение на този проект – за доставка на нов микробус за дома за стари хора и за доставка на театрални столове за зрителната зала на читалището в Тервел.



Извършват се подготвителните работи по проекта за воден цикъл на град Тервел, финансиран по Оперативна Програма „Околна среда”. Обявени са процедури за избор на изпълнители.  До края на октомври трябва да бъде обявена последната, за избор на строителен надзор за инженеринг на пречиствателната станция.


На 29-ти август в Министерство на икономиката и енергетиката Общината ще внесе спецификации за изпълнение на проекта, който ще се финансира от Фонд „Козлодуй” – саниране на читалището в Тервел. По същото време, в Министерство на регионалното развитие ще бъдат внесени допълнителни документи, изискани в хода на оценката на проекта за преустройване на болничната сграда в медицински център. Очаква се оценката на проекта да приключи в края на септември.