22 отбора в Обиколката на България, финалът - в Добрич

Добрич не просто за трета поредна година е етапен град в колоездачната Обиколка на България, но заслужи с добрата си организация и честта да приеме колоната в последния ден на тура, когато ще стане ясен новият шампион.

22 отбора в Обиколката на България, финалът - в Добрич

22 отбора ще участват в родния тур през тази година, стана окончателно ясно днес. 4 от тях са български, а 18 от чужбина - клубни и национални. Сред участниците се откроява руският Катюша.

 

Колоната потегля от София на 9 септември. Етапите в 62-ата Международна обиколка на България са 8. Последният от тях Шумен - Добрич е на 15 септември, като колоездачите ще преминат през Девня, Варна, Албена и Балчик.

 

В центъра на нашия град ще бъде излъчен победителят в етапа, както и големият шампион в обиколката.

 

След 14-годишно прекъсване Добрич отново домакинства на родния тур от 2010 година. Градът ни единодушно бе определян от участниците за най-добър етапен, заради перфектната си организация на обиколката през изминалите 2 години. В началото на май през тази пък в продължение на 4 дни се проведе престижното състезание Гранд при "Добрич", носещо точки за международната ранглиста. Така градът ни заслужи правото за първи път в историята на Обиколката на България да приеме големия финал.