Англичанин свири България - Италия

Англичанинът Мартин Аткинсън ще бъде главен рефер на мача на България с Италия на 7 септември в София, който е от 21:45 часа на стадион „Васил Левски”.

Англичанин свири България - Италия
41-годишният Аткинсън, който е родом от Брадфорд, има сериозен опит в английската Висша лига и в европейските клубни турнири. Освен това англичанинът записа един двубой и на Евро 2012, където ръководи Португалия – Холандия (2:1).
 
Европейската централа е предпочела опитен рефер за един от най-интересните мачове от първия кръг на световните квалификации. Аткинсън има зад гърба си 324 мача. Графикът на англичанина е доста сгъстен, а през този месец е ръководил 4 сериозни сблъсъка: Белгия – Холандия, Спартак (Москва) – Фенербахче, Суонзи – Уест Хям и Нюкасъл – Тотнъм. На старта на Премиършип Мартин Аткинсън изгони мениджъра на „свраките” Алън Пардю, който блъсна страничния съдия след спорно отсъждане.
 
Мартин Аткинсън има една среща с България и тя е на 21 ноември 2007 година. Тогава “лъвовете” победиха като гост Словения с 2:0 с голове на Димитър Бербатов и Благой Георгиев, а англичанинът бе четвърти съдия.