Добричлии дебютират начело на националния на турнир в Германия

Националният отбор на България за хандбалисти, родени през 1996 и 97 година, отпътува днес за Магдебург.

Добричлии дебютират начело на националния на турнир в Германия

svetliobojkov_01_01Старши треньор на тима е Светослав Божков, а негов помощник е Иван Иванов - Змея, и двамата - легенди на Добруджа и българския хандбал.


 

Националите в продължение на 9 дни тренираха в Добрич до вчера, а днес заминаха за германския град Магдебург, където ще участват на турнир.

 

Надпревата ще се проведе на 1 и 2 септември. Участват едни от най-добрите школи в тази възрастова група в Германия и нашият национален тим. Отборите са разделени в 2 групи по 7. В първия ден са мачовете в групите, като всеки участник ще има по 6 мача с продължителност от 20 минути. В неделя пък е фазата на директните елиминации, които ще излъчат шампиона.

 

Сред селектираните 16 хандбалисти в националния отбор за юноши, родени през 1996 и 1997 г. половината са от Добруджа - Съби Кирилов, Николай Костадинов, Александър Кирилов, Златан Петров, Свилен Христов, Йордан Захариев, Марин Сарандев и Октай Четинов.

 

Последните четирима веднага след завръщането си се отправят към Бургас. Те са набор 1997 и ще участват на Балканиадата за родени през 1997 и 1998 година. На първенството националите ще бъдат водени от треньорите Светослав Божков и Йордан Димитров. Балканиадата в Бургас ще се проведе от 7 до 10 септември с участието на България, Сърбия, Македония и Молдова.