Край на паркираните коли по плажовете в Добричко

Със заповед на областния управител Желязко Желязков се забранява движението и паркирането на моторни превозни средства на на морските плажове и пясъчните дюни.

Край на паркираните коли по плажовете в Добричко

С оглед опазване здравето и безопасността на гражданите, ползващи морските плажове и пясъчните дюни на територията на област Добрич, се забранява движението, престоят и паркирането на всякакъв вид моторни превозни средства (леки автомобили, товарни автомобили, автобуси, мотоциклети, селско-стопански машини, ATV и др.), верижни машини и пътни превозни средства с животинска тяга на територията на морските плажове и пясъчните дюни в област Добрич. Изключение са само моторни превозни средства, обслужващи почистването и поддържането на морските плажове; автомобили на спешна медицинска помощ; автомобили, осигуряващи пожарната безопасност.



Контролът по изпълнение на заповедта е възложен на Главния секретар на Областна администрация - Добрич, кметовете на общините Балчик, Каварна и Шабла, органите на Областна дирекция на МВР - Добрич и Областен отдел „Контролна дейност - ДАИ" - Добрич.

Заповедта ще се връчи на наемателите на морските плажове на територията на област Добрич, на кметовете на общините Балчик, Каварна и Шабла, директора на ОД на МВР - Добрич и началника на „Контролна дейност - ДАИ" - Добрич.