Две в едно: Двама пияни без книжки заловиха пътни полицаи

На 2 септември, в 2:00 часа в град Каварна, по улица „Александър Стамболийски”, автопатрул спира за проверка лек автомобил „Рено”, управляван от 28-годишен местен жител.

Две в едно: Двама пияни без книжки заловиха пътни полицаи

При извършената проверка за алкохол с техническо средство се установява наличието на 2,48 промила в издишания от водача въздух. Последвалата справка установява, че същият не притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство. Взета е кръвна проба за химичен анализ по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство от РУП Каварна.



 

Тази нощ, около 00:30 часа в село Кранево, по улица „Черно море”, автопатрул на РУП Албена спира за проверка лек автомобил „Форд” с варненска регистрация. Водачът на колата, Н.С. на 46 години от град Попово, не представя документи за самоличност и шофьорска книжка. Извършената справка от служителите, установява, че същият не притежава такава. Извършена е проверка за употреба на алкохол, като цифровата индикация отчита 1,46 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.