Добруджа измести Дунав от първото място

Футболистите на Добруджа изиграха най-силния си мач срещу най-силния си съперник в досегашните мачове.

Добруджа измести Дунав от първото място

Добруджа разби Дунав (Русе) с 4:0 в супер дербито на сезона в Североизточната В група, играно пред близо 700 зрители на стадион "Дружба" в Добрич. Качеството на футбола, демонстриран от двата отбора, както и атмосферата, създадена от двете агитки, направи мача достоен поне за битка на върха в по-горната професионална група.


 

Двубоят започна с чисти положения пред вратата на Дунав. И след като футболистите на Добруджа не съумяваха да превземат вратата на гостите, това стори техен бранител в 15 мин. Ивайло Лазаров центрира остро от фаул, а в опита си да изчисти Джелилов си отбеляза автогол.

 

В 32 мин. Ивайло Димитров бе изведен отлично от Васил Тачев и завърши контраатаката на Добруджа за 2:0.

 

Малко след това Михаил Петров фаулира футболиста на Дунав Даниел Велков в опита си да му отнеме топката. Състезателят на гостите реагира остро и изблъска с две ръце в гърдите при спряна игра добруджанеца. Главният съдия Радан Мирянов прецени, че за удар без топка Велков заслужава само жълт картон, вместо Дунав да остане с 10 човека, както повелява футболният правилник. Жълт картон за извършеното нарушение получи и Петров от Добруджа.

 

Нови два гола във вратата на Дунав паднаха след почивката. Васил Тачев довърши съперника с попадения в 51 и 60 мин. Нападателят вече има 5 гола за Добруджа през сезона.

 

Така Радослав Вардаров записа победа при домакинския си дебют начело на Добруджа.

 

С победата над досегашния лидер Дунав, Добруджа се изкачи на първото място в СИ В група. Това стана възможно и благодарение на изненадващата домакинска загуба на другия отбор с пълен точков актив до този кръг - Суворово.

 

Очаквайте подробен видеорепортаж с всичко най-интересно от разгромната победа на Добруджа единствено в Добрич Онлайн.