Учебната година започва с минута мълчание

Учебната година започва с минута мълчание
Подкрепа за инициативата: „Минута за децата, за които първият учебен ден няма да се състои”

Броени дни преди първия учебен ден, областният управител припомня на компетентните институции за създаване на организация в училищата от региона за обявяване на едноминутно мълчание в памет на децата, станали жертва на инциденти по пътищата.

 

През август Желязко Желязков получи предложението на Фондация „Безопасни улици от Валя” за обявяване във всички области на страната на „Минута за децата, за които първият учебен ден няма да се състои”. Инициативата, обсъдена и одобрена от много младежки организации в Бургас, призовава представителите на държавата да организират за първия учебен ден едноминутно мълчание, в памет на децата, жертви на инциденти по пътищата.


Областният управител подкрепи горещо този призив като основателен и изпрати писма до кметовете на общини и до Регионалния инспекторат по образованието за предприемане на необходимите действия в първия учебен ден: „Считам, че това е форма на превенция срещу общественоопасното поведение на участниците в движението и повишаване отговорността на гражданското общество по отношение на безопасността.


Нека почетем с едноминутно мълчание децата, жертви на инциденти по пътищата, и тази съпричастност да бъде и нашият принос във втората година от международната кампания на ООН „Десетилетие на действия за безопасност на движението по пътищата 2011 – 2020 г.” - заяви в апела си областният управител Желязко Желязков.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+