Миро ще е лице на панаира на талантите

Поп певецът е привлечен като модератор в едно от 7-те творчески ателиета, които ще бъдат разположени на централните площади в Добрич, на 22-ри септември

Миро ще е лице на панаира на талантите

Целта е да се преоткрие градското пространство, като сцена на изява на населението, като едновременно с това се осигури равен достъп до културните събития на всички граждани, съобщи на пресконференция днес зам. кметът Надежда Петкова. Фестивалът ще се проведе в рамките на проекта „Добрич – жива шевица от таланти”, на стойност половин милион лева, финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие". Модератори и аниматори в останалите арт ателиета ще бъдат местни творци – доброволци.

 

atelieta_600

 

С част от средствата се възстановява розариумът в градския парк – през следващия месец там ще бъдат засадени растения от около 40 сорта. 60 000 лева пък струва озвучителната техника, която общината ще закупи за обслужване на свои публични мероприятия. Вече са доставени 29 000 стръка декоративни копривки (колеус), с половината от които на пл. „Демокрация” ще бъде подредена шевица от цветя. Тя ще бъде заснета от хеликоптер.

 

____10.9.2012_._145706_600

 

След това саксийните растения ще бъдат дарени на училища и детски градини. Останалите цветя ще бъдат съхранени за следващото издание на фестивала – догодина, когато той ще се пренесе в кварталите на Добрич, съобщиха още организаторите – Нели Драганова от консорциум „Добрички таланти” и Весела Шаранкова от Ви Джи Ес дизайн. И двете организации са софийски, като първото обединение е създадено специално за проекта, поясни Драганова. Те ще се занимават с организацията  и популяризирането на феста. Проектът вече има профил в социалната мрежа.

 

talanti_600