Нови шампиони и много награди на турнира по тенис за деца в Албена

Тенисисти от близо 20 клуба от България и Румъния взеха участие във второто издание на международния турнир по тенис за деца до 9 и 10-годишна възраст „Albena cup – kids tennis”.

Нови шампиони и много награди на турнира по тенис за деца в Албена
3 дни участниците заедно със своите родители и треньори превърнаха Албена в център на детския тенис. Много спорт и забавления съпътстваха програмата на мащабната спортна проява, подкрепена от Министерството на физическото възпитание и спорта. Домакините от Албена съвместно с организаторите – братята Пресиян и Ивайло Коеви, превърнаха участието на малките таланти в незабравима приказка, в която всички се наслаждаваха на тенис на високо ниво. Усилията на участниците бяха възнаградени с множество награди осигурени от сладоледената компания Изида, Babolat, Vivacom, Албена, Егмонт България, TennisMall.bg, община Балчик и веригата магазини Aldo.

В турнира при момичетата до 10 г. шампионката на България Беатрис Спасова (Темпо) затвърди превъзходството си и дублира своя успех от пролетта, побеждавайки с 4-0, 4-1 Лилия Димова (Велто). В същата възраст при голям зрителски интерес бе наблюдавана финалната среща при момчетата. Румънецът Дан Василе надделя над Николай Неделчев от Разград с 4-1, 4-2 в истински мач спектакъл. При най-малките Поля Николова от 15-40 стана шампионка при момичетата, а Светлин Керемедчиев от Ямбол 2005 спечели първото място при момчетата. Паралелно с това се проведоха и утешителни турнири, в които право на участие имаха всички състезатели, които не достигнаха до отличията в основната схема. По време на турнира домакините организираха безплатен урок по тенис с Пресиян Иванов, който е национален координатор на Българската федерация по тенис. На специално парти аниматори забавляваха тенисистите, като след това всички заедно бяха почерпени със сокчета, сладолед от Изида и приготвената от майсторите кулинари в комплекса огромна вкусна торта.
 
Следващият турнир за малките тенисисти до 9 и 10-годишна възраст ще бъде на 22 и 23 септември в прекрасния тенис комплекс в Добрич „Изида”. По същото време на централния корт ще се провеждат полуфиналите и финалите на международния турнир по тенис за жени с награден фонд 25 000 долара, а на 1, 2 и 3 корт ще бъдат мачовете при децата. Това ще даде възможност на малките ракети не само да имат големи емоции в срещите си от тенис турнира, но и да се наслаждават на играта на тенисистки от ТОП 200 в света.  

Класиране в „Albena cup – kids tennis”

Момчета до 9 г. – оранжев корт
1. Светлин Керемедчиев – Ямбол 2005
2. Драгомир Драганов – Ямбол 2005
3. Илиян Жеков – Царевец (Горна Оряховица)
3. Мирослав Борисов – Русе
Утешителен турнир
1. Георги Бинев – Елит (Варна)
2. Мирослав Ларгов – Елит (Варна)
3. Борислав Иванов – Ловеч
3. Георги Костов – Велто (Варна)
Момчета до 10 г. – зелен корт
1. Дан Василе – (Търговище, Румъния)
2. Николай Неделчев – Разград
3. Михаил Мутафов – Елит (Варна)
3. Максимилиян Борисов – Ямбол 2005
Утешителен турнир
1. Самуил Конов – Русе
2. Калин Петров – Велто (Варна)
3. Берк Мехмед – Велто (Варна)
3. Емилиян Цветков – Изида (Добрич)
Момичета до 9 г. – оранжев корт
1. Поля Николова – 15-40 (София)
2. Иванка Боболова – Престиж (Велико Търново)
3. Дария Великова – Велто (Варна)
3. Ася Мелникова – Изида (Добрич)
Утешителен турнир
1. Радина Терзийска – 15-40 (София)
2. Росица Денчева – Плевен 90
3. Анастасия Николова – Тича (Варна)
3. Вилия Зивилдиева Черноморец (Бургас)
Момичета до 10 г. – зелен корт
1. Беатрис Спасова – Темпо (Варна)
2. Лилия Димова – Велто (Варна)
3. Цветелина Петрова – Ямбол 2005
3. Ивайла Градинарова – Велто (Варна)
Утешителен турнир
1. Тинка Сурова – Локомотив (Пловдив)
2. Карина Георгиева – Изида (Добрич)
3. Марина Христова – Изида (Добрич)
3. Рая Йорданова – Велто (Варна)


 

2_600_11