ВиК си търси 10 милиона от абонати, за да се изплати на Енерго-Про

До голяма степен, проблемът с натрупаните задължения на ВиК за консумирана ел.енергия в размер на 3 714 195,18 лв., е в следствие на ползвани и неплатени услуги от абонати на Дружеството в общ размер на над 10 мил.лв., се казва в съобщение до медиите

ВиК си търси 10 милиона от абонати, за да се изплати на Енерго-Про
"Съгласни сме с твърдението на Енерго Про ЕАД, че те не могат да кредитират поведението на не коректните абонати на „В и К” ЕООД гр.Добрич, независимо, че ще бъдат засегнати и коректни абонати." Най-много задължения за консумирана, но неплатена вода имат добричлии - дължимата сума надхвърля 4,5 млн.лв. Следват некоректните платци от община Балчик с дългове от 1,8 млн.лв. След тях се нареждат жителите на община Добричка с 1,4 млн.лв. Най-малко дължат в община Крушари - едва 100 160 лв.

"С настоящото съобщение молим редовните ни потребители да приемат нашите извинения за причинените им неудобства по повод предстоящото прекратяване на водоподаването. За пореден път призоваваме нередовните ни абонати да погасяват в срок своите задължения за предоставяни В и К услуги. Това може да се извърши във всички каси на Дружеството, касите на „Информационно обслужване”, клоновете на „Български пощи”. Справка за задълженията може да бъдат извършвани във всички експлоатационни райони на Дружеството по общини, както и в сградата на „В и К” ЕООД, в Добрич.", се казва още в съобщението.