80% от преподавателите в закритите училища са устроени на работа

Школската база в цялата област е готова за откриването на новата учебна година, текущите ремонти са приключили и ако се наложи допълнително освежаване по предписание на РЗИ, то няма да пречи на учебния процес, съобщи директорът на РИО Петър Петров.

80% от преподавателите в закритите училища са устроени на работа

Директорите на учебни заведения са декларирали пред инспектората, че са готови за първия школски звънец на 17-ти септември. В момента тече обществена поръчка за изпълнители на голям ремонт на у-ще „Панайот Волов” по програма „Козлодуй”. Същинските дейности по него обаче може да започнат през пролетта.



Очакват се средства от държавата и за рехабилитация на приемните училища, които ще поемат децата от закритите ОУ „Бачо Киро” и ОУ „Отец Паисий”. За оптимизация на учебната мрежа пари ще получат училищата „Панайот Волов”, „Йордан Йовков”, „Димитър Талев”, „Никола Й. Вапцаров”, „Христо Смирненски” и „Св. Климент Охридски”. Около 230 деца са пренасочени там.


80% от преподавателите в закритите учебни заведения са устроени на работа, каза още Петър Петров. Всички учители от начален курс са преназначени. Работи се за настаняване и на останалите им колеги.


Общо около 20 000 са учениците в региона, като 1 600 от тях са първокласниците. Окончателните цифри ще станат ясни в края на утрешния ден.