Казахстанец спечели Обиколката на България

За първи път финалът на тура бе в Добрич. Досегашният лидер в обиколката финишира с основната група и задържа първото място.

Казахстанец спечели Обиколката на България

Днес се проведе последният осми етап в 62-та Международна колоездачна обиколка на България Шумен - Добрич, който е с дължина 176 км.


 

Победител в него стана Вячеслав Кузнецов от руския "Катюша".

 

Призовата тройка в етапа Шумен - Добрич допълниха поляците Валчак и Радош от Призовата тройка в етапа Шумен - Добрич допълниха поляците Валчак и Радош от "Маркпол" 

 

След това при огромен зрителски интерес в Добрич бяха наградени и призьорите в крайното класиране на колоездачната Обиколка на България. Победител тази година е Максат Аязбаев от Астана (Казахстан). 

 

Кметът на Добрич връчи купата на големия победител в обиколката на България. Тя покани колоездачната федерация да даде старт на тура в нашия град догодина.Кметът на Добрич Детелина Николова връчи купата на големия победител в Обиколката на България. Тя покани колоездачната федерация да даде старт на тура в нашия град догодина. 

 

Аязбаев получи още една награда - бялата фланелка, която се дава на най-добрия млад колоездач.

 

Фланелката и Купата на Изида бяха връчени от собственика на компанията и председател на спортната комисия към ОбС - Добрич Младен Матеев на Георги Георгиев, който кара за турския "Брисаспор".

 

p9150027_600

 

Фланелката за катерачи в тазгодишния тур печели Никита Умербеков от Астана (Казахстан).

 

p9150031_600

 

В крайното отборно класиране на обиколката първото място зае Маркпол (Полша), втори се нареди отборът на Катюша (Русия), а третото място зае Астана (Казахстан).

 

Първите три отбора в крайното класиранеПървите три отбора в крайното класиране 

 

p9150042_600