Националка влиза в треньорския щаб на Добруджа

Тя ще води най-малките хандбалисти в школата на ХК Добруджа.

Националка влиза в треньорския щаб на Добруджа

Събрание на БФХ - зона Черно море, отговаряща за Североизточна България, се проведе днес. На него стана ясно, че отборът от Добрич, въпреки тежкото си финасово състояние, се включва в първенствата на всички възрастови групи при юношите - 10, 11, 12, 13, 15, 17 и 19-годишни.


 

В школата на ХК Добруджа вече ще работят трима треньори. Към досегашните Светослав Божков и Христо Йорданов се присъединява Роксана Радева. Тя е от Добрич, националка на България и играе за Бъки (Габрово). Роксана Радева ще води тренировките на най-малки хандбалисти на Добруджа.

 

На днешното събрание бе връчена грамота и премия на треньора Светослав Божков, който изведе кадетите (до 15 години) и юношите младша възраст (до 17 години) на Добруджа до републиканската титла и Купата на България през миналия сезон.

 

Добрич Онлайн научи още от президента на ХК Добруджа Георги Андреев, че сезонът при мъжете ще започне на 6 октомври. Добричлии са настоящият шампион на Националната хандбална лига и са амбицирани да защитят титлата си.

 

Днес добруджанци са договорили контрола с Локомотив (Варна). Проверката ще е на 26 септември (сряда), от 19.00 часа, в зала "Русалка" в Добрич.