Фотоизложбата „Летящото богатство: от България до Америка” гостува в Добрич до 3 октомври

Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) откри в събота фотоизложбата "Летящото богатство: от България до Америка" в Центъра за защита на природата и животните в Добрич.

Фотоизложбата „Летящото богатство:  от България до Америка” гостува в Добрич до 3 октомври

bdzpdobrichfotoizlozhbaletyashtotobogatstvo5_600 

 

Фотоизложбата, която ще гостува в Добрич до 3 октомври, представя видове птици, които се срещат в България, и техните братовчеди от Северна Америка. Някои от тях си приличат на външен вид, но начинът им на живот е напълно различен; други са със сходна роля в природата, а нямат видима прилика.


Експозицията включва 20 фотоси голям формат на 10 автора от България и САЩ - Марина Скар, Младен Василев, Светослав Спасов, Николай Стайков, Богдан Боев, Ото Плантема, Николай Петков, Ърл Харисън, Чавдар Гечев, Даниел Лий Браун. Всички снимки са заснети от фотографи природолюбители.

БДЗП организира изложбата в рамките на проекта “Вижте за първи път: летящото богатство на България”, финансиран от фондация „Америка за България”. Целта на проекта е да популяризира България като дестинация за приородосъобразен туризъм и важен орнитологичен център, като постави акцент на възможностите за наблюдение на птици в националната политика при представяне на туристическите възможности на страната ни, като в същото време повиши интереса към птиците и желанието за опазване на техните местообитания сред широката публика.

 

bdzpdobrichfotoizlozhbaletyashtotobogatstvo2_600