Започва Шампионската лига

Груповата фаза на най-комерсиалния футболен турнир - Шампионската лига, стартира тази вечер. Двубоите са от 21:45 часа, като гвоздей в програмата се очертава сблъсъкът между Реал Мадрид и Манчестър Сити.

Започва Шампионската лига
Броени часове ни делят от началото на старта на поредното издание на Шампионската лига по футбол.

Точно в 21,45 часа в 8 различни града на Стария континент ще бъде даден началният сигнал на първите сблъсъци от груповата фаза на надпреварата.

Безспорно като най-интригуващ се очертава двубоят на "Сантиаго Бернабеу" между рекордьора по спечелени трофеи в надпреварата Реал Мадрид и амбициозния английски шампион Манчестър Сити.

Белия балет е изправен до стената след неуспешния старт в Примера дивисион.

Мениджърите на двата отбора Жозе Моуриньо и Роберто Манчини вече кръстосаха шпаги и нажежиха обстановката преди мача. Специалния обаче трябва да разреши и множеството вътрешни проблеми и конфликти, които раздират кралския клуба.

Другият мач от тази група, считана за Група на смъртта, също предлага интересен сблъсък. В него ще се срещнат два бивши еврошампиона - Борусия Дортмунд и Аякс, които се гласят да объркат сметките на фаворитите Реал и Сити.

Дава се старт и на битките в групата на колоса Милан, който изживява трудни моменти в Серия "А".

Отборът на Масимилиано Алегри приема белгийския гранд Андерлехт, а в другия мач Малага домакинства на руския първенец Зенит. В група "В" шампионът на Гърция Олимпиакос се среща с Шалке 04 в Пирея, а Монпелие ще бъде домакин на финалиста в надпреварата от 2006 година Арсенал.

С големи амбиции в състезанието се включва и Пари Сен Жермен на Карло Анчелоти, като френският гранд приема Динамо (Киев). Вторият мач от тази група противопоставя Динамо (Загреб) и двукратния еврошампион Порто.

Финалът на ШЛ през този сезон е насрочен за 25 май 2013 и ще се проведе в Лондон на митичния стадион "Уембли".

Мачовете тази вечер:


Група А
Динамо Загреб – Порто
ПСЖ – Динамо Киев

Група В
Олимпиакос – Шалке 04
Монпелие – Арсенал

Група С
Милан – Андерлехт
Малага - Зенит

Група D
Реал Мадрид – Манчестър Сити
Борусия Дортмунд – Аякс