Добруджа изпусна победата срещу вицешампиона на Румъния

В първия мач от супер турнира по волейбол в Добрич пък Галатасарай, воден от Драган Нешич, победи с 3:1 Левски на Мартин Стоев.

Добруджа изпусна победата срещу вицешампиона на Румъния

Турският гранд с Владимир Николов и Теодор Салпаров в състава си се наложи над носителя на Купата на България, за който играят бивши и настоящи български национали като братя Братоеви, Христо Цветанов и Красимир Гайдарски.


 

Още по-голям зрителски интерес предизвика вторият мач от турнира в Добрич, защото в него край мрежата излязоха волейболистите на местния "Добруджа 07". Втородивизионният български отбор на три пъти бе само на точка от сензацията срещу втория в мъжкото първенство на Румъния и участник в Шампионската лига Томис (Констанца). Добруджанци спечелиха категорично първия гейм с 25:18, последва обрат за румънците до 2:1 гейма за тях след 25:21 и 25:18. Добричлии обаче взеха четвъртата част с 25:23 и вкараха мача в тайбрек. Решителният гейм тръгна добре за домкините и те имаха 3 мачбола, но в крайна сметка Томис спечели с 18:16, а с това и мача с 3:2 гейма. 

 

Нови два вълнуващи двубоя предлага програмата на турнира днес (петък). Първият мач в зала "Добротица" започва в 17.00 часа и противопоставя Томис и Левски. Два часа след това "Добруджа 07" ще се изправи срещу Салпаров, Николов и компания от Галатасарай. Входът за зрителите е свободен.