Премиера на книгата „Земя на Божи длани. Опитомяване на страстите” в Добрич

Община Добрич и Театрално-продуцентски център „Йордан Йовков” канят приятелите на литературата на представяне на новата книга „Земя на Божи длани. Опитомяване на страстите” от Павел Павлов. Премиерата ще се състои на 24 септември 2012 г., понеделник, от 18.00 часа в Огледална зала „Нели „Божкова”.

Премиера на книгата „Земя на Божи длани. Опитомяване на страстите” в Добрич

За гражданите на Добрич Павел Павлов е един от големите български режисьори, драматурзи, автор на няколко книги и най-вече приятел на Добруджа и Йовков. Има 50 постановки в жанра телевизионен театър на БНТ, автор е на ТВ поредицата "Сцена на вековете", много Йовкови герои са оживели на сцената и екрана благодарение на него. В интервю той казва: ”По нравственост аз наричам Йовков евангелист и често казвам, че аз изповядвам "евангелие от Йовков".



Срещата е замислена в чистотата и съвършенството на класическите форми. Събитието ще открие флейтата на Росица Бояджиева и Павлина Христова – пиано. Ще прозвучат произведения на Петър Крумов - композитор, почетен гражданин на Добрич. 


За да усетим характера и стилистиката на текста на Павел Павлов, които са  в духа на най-силната национална литературна традиция, ще ни помогне литературният критик, историк и кинокритик Атанас Свиленов. Книгата е издадена с финансовото съдействие на Община град Добрич.