Парад на хвърчилата в Шабла

Българското дружество за защита на птиците и Община Шабла организират второ издание на Фестивала на Хвърчилата - Шабла 2012, което ще се проведе на 22 и 23 септември 2012, до морския фар. Празникът е посветен на червеногушата гъска.

Парад на хвърчилата в Шабла

Официално откриване ще бъде тази вечер от 19.30 часа, в Зеления Образователен Център, придружено от представяне на  изложбата „ Дива природа и птици“, прожекции на филми и концерт на открито, както вече ви запознахме.

Самият парад на хвърчилата ще се състои утре, като съпътстващата програма отново е наситена: ателиетата и работилниците от първия ден продължават работа, а освен това ще има представления на детски театрални и музикални състави и артистични формации от района, страната и чужбина. Стартовете за пускане на хвърчила и авиомодели ще бъдат през целия ден, а вечерта победителите ще получат награди.


 

Ето и акцентите в програмата:


Представления на детски театрални и музикални състави и артистични формации от района, страната и чужбина - начало 11.00 преди обяд до към 15.00 след обяд;

Демострации на хвърчила от професионалисти – през цялото време;

Съпътстващи събития

Ще продължат демонстрациите на улично изкуство и графити по старите цистерни и рибарски лодки в района на Фестивала - ФАР ШАБЛА ГРАФИТИ 2012.

Работилниците и арт ателиетата на открито ще продължат заниманията си с деца и този ден.

Изложби и представяне на резултатите от труда на децата в работилниците; награждаване на най-добрите - около 16 ч.

Демонстрации на занаяти и различни продукти, традиционни за района ще продължат и през този ден.

Организиране екскурзия за наблюдение на птици до Шабленската Тузла - 10.00 -11.00 часа.

През цялото време паралелно се провеждат демонстрации на хвърчила, авиомодели и други летящи обекти.

Деца и възрастни ще пускат ръчно направени или закупени хвърчила по поляните наоколо. Ще има пробни демонстрации на хвърчила, авиомодели и други летящи обекти, организирани със съдействието на Българската Федерация по Авиомоделизъм.