Цецка Цачева и Делян Добрев идват за празника на Добрич

Гости на празненствата ще бъдат Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и Председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Цецка Цачева и Делян Добрев идват за празника на Добрич

На 25 септември празника на Добрич ще уважат делегации от побратимените общини на Добрич от Македония, Русия, Турция, Украйна, Унгария и Шафхаузен. Очакват се и дипломати, почетни консули, кметове.


 

Община Добрич подготви богата програма с прояви и събития, които ще започнат в 9.00 часа на мемориалния комплекс Военно гробище с панихида, военен ритуал и общоградско поклонение в памет на загиналите за свободата на Южна Добруджа.

 

От 9.00 до 10.00 часа ще бъдат поднесени цветя и венци на паметниците на Хан Аспарух, Добротица, Васил Левски, Стефан Караджа, Христо Ботев, Захари Стоянов, барелефа на цар Борис ІІІ, паметните плочи на ген. Иван Колев, ген. Тодор Кантарджиев, Христо Стефанов, полк. Дрангов, кап. Димитър Списаревски и на загиналите добруджанци за свободата на родния край.

 

В 10.30 на площад “Свобода” ДКТ „Дора Габе” ще представи спектакъл „Червената шапчица. В същия час в зала “Добрич” ще се проведе тържествено заседание на Общински съвет и удостояване със званието „Почетен гражданин” на Добрич. Тази година с почетното звание ще бъде удостоена Ема Георгиева – актриса, поетеса и педагог.

 

В 12.00 часа на площад “Свобода” ще започне фолклорния концерт „Като хляба вечен” с участието на фолклорен ансамбъл „Добруджа” с изложба-базар на обредни хлябове на Сдружение „Регионален съюз на хлебопроизводителите и сладкарите” – Добрич. 

 

В празничния ден всички гости и граждани ще бъдат поздравени с фолклорен концерт с участието на ПТА „Добротица”, детска танцова студия „Добрич, при ОМЦ, ансамбъл „Сборенка” при СОУ „Св. Кл. Охридски” и младежки танцов фолклорен ансамбъл при ФСГ „Васил Левски” в 16. 00 часа на младежката площадка в градски парк „Свети Георги”. 

 

От 17.00 часа на същата площадка ще започне концерт стари градски шлагери „Прегръщам те, Добрич” с участието на Състав „Да останем млади” при Сдружение „ХобиСклуб”, състав „Еделвайс” при Дом за стари хора, състав „Добрич” при НЧ „Йордан Йовков”. Празничното настроение в Градски парк „Свети Георги” ще продължи да поддържа Духовият оркестър на Добрич с празничен концерт от 18.00 ч.
 

Кулминацията на тържествата е от 19.00 часа на площад “Свобода”, когато ще започне концерта “Здравей, Добрич!” с участници: ТКТ „Алексия-Изида”; Джаз формация „Добрич”; Арт-певци „Сарандев” при ОМЦ;  Възпитаници на СОУ „Св. Климент Охридски”; Хип-хоп формация „NNS CREW” при ОМЦ; Брейк формация „Air steps”; Балетна формация „My dance”; Александър Байчев; Deep Zone Project
Водещ: Дамян Попов

 

Концертът е със специалното участие на: БТР.
През целия ден пред Храм „Св. Георги” ще има празничен базар на книги и картини. Програмата ще завърши с празнични илюминации.