За 20-ти пореден път ОбС Добрич проведе тържествена сесия

На нея присъстваха председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, народните представители от 8-ми Добрички избирателен район Румен Иванов, Ваня Донева, Петър Димитров, Валентин Николов, Венцислав Върбанов, архиерейският наместник иконом Иван Дойчев и иконом Стоян Иванов, областния управител Желязко Желязков, Исмаил Арамаз – извънреден и пълномощен посланик на Р Турция у нас, дипломати, делегации от побратимените на Добрич градове – Кавадарци - Македония, Къркларели - Турция, Саратов - Русия, Залаегерсек - Унгария, Шафхаузен – Швейцария, Сергей Стоянов – родственик на ген. лейт. Иван Колев от Измаил – Украйна, почетни граждани, общественици, добруджанци.

За 20-ти пореден път ОбС Добрич проведе тържествена сесия

Сесията започна с химните на България, Европа и ДобруджаСесията започна с химните на България, Европа и Добруджа 


 

В залата присъства и Свобода Димитрова – родена на 25 септември 1940 г. и кръстена на паметната дата. Председателят на Общински съвет – Добрич Ангел Табаков  приветства присъстващите и припомни историческите факти около връщането на Южна Добруджа в пределите на България.

 

img_4250_600_01

 

В словото си кметът Детелина Николова поздрави гостите с „топло добруджанско „Добре дошли!” и нарече 25 септември „ден, който носи в себе си щедрия извор на истинските земни сокове на историческата ни съдба, ден, който е запечатал радостта, преклонението и признателността пред духовните граници на добруджанската същност.”

 

img_4273_600_01

 

Удостоверение за вписване в почетната книга на град Добрич и плакет получи Ема Георгиева. Актрисата беше избрана за почетен гражданин измежду 10 номинирани заслужили добричлии.

 

img_4251_600_01

 

Поздрав от малки балериниПоздрав от малки балерини

„Приемам тази престижна награда. Приемам тази висока чест с голямо вълнение, с голяма благодарност, с голяма отговорност.”, сподели от сцената Ема Георгиева. Тя подчерта, че ДТ „Йордан Йовков” се е превърнал не само в нейна, но и на семейството й съдба. „Благодаря, ти, Добруджа, че прие мене, 19-годишната пришълка от един съседен голям град и ми даде хляб на своята софра! Искам докрай да остана едно зрънце в твоята нива... За себе си искам само едно: както досега, винаги да срещам усмивката на хората, когато вървя по улиците на този град, защото за мен, скъпи мои приятели, тази усмивка е наградата на самия живот!”, каза още в емоционалното си слово Ема Георгиева.

 

img_4277_600_01

 

Приветствие поднесе и посланикът на Турция у нас  Исмаил Арамаз.

 

Н.пр. Исмаил Арамаз - от лявоН.пр. Исмаил Арамаз - от ляво

img_4283_600_01

Министър Делян Добрев сподели с присъстващите, че днес не е празник само на Добрич, а на цялата държава, на всички българи. Той предизвика аплодисментите на публиката с това, че за хората като него – от Южна България, Добрич е известен с това, че е столицата на житницата на страната ни. Добрев е за първи път в града ни, но заяви, че ще коригира тази своя грешка.

 

img_4287_600_01

 

Цецка Цачева поздрави добричлии от свое и от името на колегите си от  41-то НС. Тя прочете тържествено слово, в което увери местната управа, че всеки добре обоснован проект и всяка ценна инициатива ще срещнат нейната безрезервна подкрепа. Тя пожела бодрост, самочувствие и успешен утрешен ден на гражданите на Добрич.

 

img_4285_600_01

 

Прочетени бяха поздравителни адреси от премиера Бойко Борисов, вицепрезидента Маргарита Попова, министъра на околната среда и водите Нона Караджова, министъра на външните работи Николай Младенов, министъра на здравеопазването Десислава Атанасова, посланика на Украйна Микола Балтажи, депутати, дипломати и др.

 

img_4267_600_01