Одрински сладки и плодов сапун демонстрират в международен фест в Летния театър днес

Международният фестивал „Културното наследство на Черно море: Общи граници, общо бъдеще” продължава до неделя в комплекс Летен театър - Добрич

Одрински сладки и плодов сапун демонстрират в международен фест в Летния театър днес

Фестивалът, който цели да представи богатото културно разнообразие на черноморските народи, както и да даде възможност за изява на младежи от участващите държави, ще продължи до 30 септември. Организаторите канят жителите и гостите на Добрич да посетят Изложбен и информационен комплекс към Летен театър, където са организирани изложби с етнографска тематика. 


 

Днес, 28 септември – в павилион №4 участниците от Турция ще демонстрират как се прави традиционния одрински плодов сапун. Там ще бъдат изложени и фотографии и носии от одринския регион. Ще има и традиционни одрински сладки. С любезното съдействие на Регионален исторически музей – Добрич в Павилион № 1 продължава изложбата на български фолклорни носии. В павилион № 2 можете да вземете участие в изработката на карвинг свещи. Фестивалът ще разтърси публиката с още два атрактивни концерта в събота и неделя.

 

Организатор на фестивала е Сдружение „Международен институт по мениджмънт”, в партньорство с ВУМК, който е и домакин на събитието. В него участват представители на 5 държави: Армения, Румъния, Грузия, Турция и България.

 

<!--[if gte mso 9]> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Входът за всички концертни и изложбени мероприятия е безплатен.