Общински ученически турнир по футбол

На 1 и 2 октомври 2012 г. Община Добрич организира ученически турнир по футбол за момчета от III и IV клас. Спортната проява е по повод 72 годишнина от възвръщането на Южна Добруджа към България и се осъществява с финансовата подкрепа на местната администрация.

Общински ученически турнир по футбол

Община град Добрич, Областен съвет на Български футболен съюз и Сдружение „Училищен спорт, туризъм и младежки дейности” съвместно създадоха организация за реализацията на общинския турнир, който ще се проведе на новото игрище в СК „Добротица” с начален час 09,00 ч. за двата дни.



Осем училищни отбори заявиха своето желание и готовност за участие в него. Това са ОУ „Христо Ботев”, ОУ „Христо Смирненски”, ОУ „Йордан Йовков”, ОУ „Н. Й. Вапцаров”, СОУ „Димитър Талев”, СОУ „П. Р. Славейков”, СОУ „Дора Габе”, ХГ „Св. Св. Кирил и Методий”.


Малките футболисти ще имат възможността да се съревновават и покажат уменията си в спортната надпревара. По време на закриването на турнира, на 2-ри октомври от 15.40 ч., училищните отбори, участвали в състезанието, ще бъдат отличени с купи, медали, грамоти и футболни топки.