Младежка трудова борса организира БТ в Добрич

Тя ще се проведе за първи път, на 11-ти октомври, във фоайето на Международния колеж

Младежка трудова борса организира БТ в Добрич

Борсата е ориентирана към младежи до 29 години, току-що завършили образование, които тепърва ще трябва да се реализират във всички сфери на заетостта. Досега са поканени 30 работодатели за пряк контакт с младите хора.




Процентът на безработица сред добричлии до 29-годишна възраст се движи между 18,5 и 19, съобщи на пресконференция днес Васил Сивков, директор на Бюрото по труда.


Четири програми предлагат възможности за професионална реализация на безработните младежи до 29 години, по които към момента работи Агенцията по заетостта: „Старт на кариерата”, „Ново начало – от образование към заетост”, „Първа работа” и „Старт в администрацията”. По първата програма днес ще бъдат публикувани имената на класираните младежи на информационните табла в Бюрото по труда в Добрич и на сайта на Агенцията.


Трудова борса „Европейски ден на труда”, за работа в чужбина, ще се проведе на 13-ти октомври в Бургас, хотел „Аква”, в комплекс „Лазур”, от 9 до 16 часа, съобщи още Сивков. Всички желаещи кандидати от цялата страна ще имат възможност за пряк контакт с работодатели от Австрия, Германия, Дания, Румъния, Словения, Швеция, Норвегия и Финландия, както и от България. Необходимо е да си носят СV.