228 мастербокса цигари без акцизен бандерол конфискуваха в Добрич

При съвместна акция на служители на териториалните звена „Борба с организираната престъпност” в Добрич и Варна е разбита престъпна група за незаконната търговия с акцизни стоки вчера, съобщи директорът на ОД на МВР Добрич комисар Стефан Йончев.

228 мастербокса цигари без акцизен бандерол конфискуваха в Добрич
Задържани са тарторът на групата – добричлията Д.Т.Р. на 39-години, който живее във Варна и вече е търпял пробация за същото престъпление и 44-годишният Г.Х.Т., също от Добрич, регистриран за подобни деяния.

Съвместната акция е проведена на територията на Варна и Добрич, съобщиха директорите на ОД на МВР в двата съседни града, на брифинг в полицията днес. Освен антимафиотите, в нея са участвали и служители на НАП, чрез които е констатирано несъответствието между демонстрирания висок социален статус на задържаните и фактът, че са безработни. Сезирана е Районна прокуратура - Добрич, съобщи директорът на ОД на МВР Варна комисар Тодор Иванов.
 
В близък план: Ивайло ИвановВ близък план: Ивайло Иванов 
 
Складовете, в които са открити 114 000 кутии цигари са в Добрич, в индустриална зона, съобщи Ивайло Иванов – шеф на ТЗ на БОП – Добрич. Те са отдадени под наем и собствениците им не са знаели какво се съхранява там. Единият е отворен доброволно от стопаните, а за другия са потърсили съдействието на общината. Заловените цигари са българско производство, марки „Велвет” и „Бохеми”, които още не са пуснати на пазара, но са предназначени за обекти в безмитна зона, поясниха от полицията. За момента не е ясно дали задържаните са успели да пласират и каква част от стоката, но по изчисления на антимафиотите, спестеният на държавната хазна акциз е за около 350 000 лева.
 
cigari_600 
 
Звената на БОП в двата съседни града наблюдават групата от 4-5 месеца. Продължава работата по установяването на други участници в нея.