И днес топло, от утре - захладнява

Днес ще е слънчево и топло с максимални температури между 26° и 31°. В София 26°. В източните райони ще духа слаб до умерен вятър от юг, югоизток.

И днес топло, от утре - захладнява

Привечер от северозапад ще започне увеличение на облачността, което ще е началото на очакваната промяна на времето през новата седмица, съобщават от НИМХ.

 

Атмосферното налягане е все още по-високо от средното за месеца, но ще се понижава.Над планините ще е слънчево. В следобедните часове над масивите в Западна България ще се заоблачи. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще се усили до умерен. Максимална температура на 1200 метра: 20°, на 2000 метра: 13°.

 

Над Черноморското крайбрежие ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб до умерен от юг, югоизток. Максимални температури 24° - 26°. Температурата на морската вода е 22°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

 

Последният нетипично топъл ден като за плаж ще е днес, още довечера от запад нахлува студен въздух, съобщи шефът на синоптичния център TV-MET Петър Янков. До сряда ще е по-хладно, в планините термометърът ще показва от -3 до 1.