В Шабла настояват да плащат по-евтина вода

От днес във всички населени места в общината се събират подписи в подкрепа на искането.

В Шабла настояват да плащат по-евтина вода

В пленарната зала на Община Шабла се проведе събрание, организирано от местното население. То смята, че цената на водата в района трябва да бъде по-ниска от тази за областта. След августовското поскъпване клиентите на ВиК - Добрич плащат по 2.84 лв. за кубик.


 

Шабленци неправомерно плащат толкова скъпа вода, трябва да се изчисли реалната себестойност на услугата, коментира кметът на общината проф. Райна Бърдарева.

 

Причината е, че водата, която ползват в цялата област се добива именно от региона. Жителите на Шабла настояват това да се отрази при ценообразуването и те да заплащат по-малко от останалите абонати на ВиК - Добрич.

 

Подписката сред местното население с искане за промяна на цената на водата започна от днес и ще продължи до 12 ноември. Подписи ще се събират в Шабла и всички села на територията на общината. След това те ще бъдат внесени в компетентните по искането областни и национални институции.

 

На въпроса ни каква цена би удоволетворила искането им, проф. Бърдарева заяви, че конкретна стойност не е набелязана и това ще бъде решено от водното дружесто на база точни изчисления за себестойността на услугата в Община Шабла.