Атрактивно колоездачно състезание ще се проведе в Добрич

Първото за града ни състезание по мини даунхил е в неделя, 21 октомври.

Атрактивно колоездачно състезание ще се проведе в Добрич

Трасето, по което ще се спуснат участниците, е в градския парк на Добрич, като началото е до зала "Добротица", от където колоездачите ще поемат по неравните пътеки между дърветата надолу.


 

Организатори са Атанас Йорданов и Георги Атанасов. Двамата ученици от Добрич са много запалени по този спорт и са участвали на подобни състезания в Габрово, Боровец и други. Сега инициират провеждането на мини даунхил и в нашия град, като са получили разрешение затова от Община Добрич.

 

Всички любители на планинското колоездене и спускането по гористи пътеки могат да се запишат напълно безплатно за състезанието в Добрич. Предварителното записване е на телефон 0897425475. В самия ден на състезанието - тази неделя, ще се извършва записване и на място, до зала "Добротица", от 8.30 до 10.00 часа.

 

От 10 до 11 часа всички участници ще имат възможността да се запознаят с трасето. Състезателната част ще бъде между 12.30 и 15.00 часа. Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи - до 14 години включително и над 15-годишни. Задължително е всички колоездачи да носят каска. За призьорите са осигурени атрактивни награди от магазин "Вело рай", Lider, Ram, Algida - каски, ръкавици и други колоездачни пособия от най-реномираните марки.

 

Маршрута на състезаниетоМаршрутът на състезанието