Бащата на Филип Киркоров връчи свой юбилеен диск на кмета на Добрич

Детелина Николова – с отличие от Съюза „Приятели на Армения и Русия”

Бащата на Филип Киркоров връчи свой юбилеен диск на кмета на Добрич

Председателят на Съюза на арменците в Русия Герман Ананянц връчи днес на кмета на Добрич юбилеен медал на организацията, която представлява.


  

img_4375_600_01


Инициативата за това е на Бедрос Киркоров - бащата на Филип Киркоров. Юбилейните медали са учредени по повод 10-годишнината на организацията и се връчват на хора, които поддържат добрия диалог и подкрепят арменската общност, каза Ананянц.


Бедрос Киркоров връчи на Николова юбилеен диск, по повод неговата 80-та годишнина, със 129 песни на български, руски, арменски и италиански език. Герман Ананянц подчерта, че с указ на президента на Русия, Киркоров е удостоен със званието народен артист, по повод 80-та му годишнина.

 

img_4379_600 


Бащата на руския Майкъл Джексън е председател на 7 международни фестивала за детско и юношеско творчество. Той съобщи, че  стартира работа по проект за създаване на Съюз на детските творчески колективи за песни и танци, с подкрепата на ЮНЕСКО. Така децата ще показват уменията си навсякъде по света, а средствата от концертните им изяви ще се разходват в полза на нуждаещи се подрастващи дарования. Пръв в списъка на поканените в Съюза ще е детската танцова студия „Добруджа”, съобщи Бедрос Киркоров.

 

img_4384_600


Гостите получиха от кмета новият каталог на Добрич, диск с изпълнения на ансамбъл „Добруджа” и сувенири. Посещението им продължи със среща с арменската общност в града, чийто председател е Оник Гюлиян.

 

Вторият от ляво на дясно: Оник ГюлиянВторият от ляво надясно: Оник Гюлиян