Десислава Атанасова: Дългът на болниците е 340 млн. лв.

Бойко и Сергей се винят за референдума; Скандалът за избора на почетен гражданин в Кърджали продължава

Десислава Атанасова: Дългът на болниците е 340 млн. лв.
Референдум.

„Стандарт":


Бойко и Сергей се винят за референдума

Премиерът Бойко Борисов и лидерът на БСП Сергей Станишев отново кръстосаха шпаги за Втора атомна. "Въпросът на БСП за референдума за АЕЦ "Белене" е капан", обяви премиерът Бойко Борисов пред БНТ. Според него вкарването на думичката "Белене" ще прати референдума в Конституционния съд, където веднага ще падне. "Станишев не иска референдум, не иска ядрена централа. Ако е искал да я има, е щял да подпише договора с руснаците още 2006-2007 г.", заяви Борисов. Той подчерта, че ГЕРБ иска да има референдуми и да се чуе гласът на хората и точно заради това трябва да се промени въпросът. "Договорът за строителството на АЕЦ "Белене" обаче е секретен, как тогава ще си пуснат гласа за нещо, което е на тъмно и засекретено", попита премиерът. "Бойко Борисов най-накрая да си изясни позицията по референдума за съдбата на АЕЦ "Белене", иницииран от БСП", отговори соцлидерът Сергей Станишев. Според него "управляващите се страхуват от допитването до народа и търсят панически изход, за да не излязат губещи".


Скандал.

„24 Часа":

Скандалът за избора на почетен гражданин в Кърджали продължава

Политиците от основните партии в Кърджали и днес не се разбраха за това дали освободителят на Кърджали ген. Васил Делов да бъде обявен за почетен гражданин на тържествената сесия на общинския съвет, посветена на 100-годишнината от освобождението на Кърджали в неделя. В продължение на 2 часа представители на ДПС, БСП и ГЕРБ обсъждаха въпроса, но така и не стигнаха до единодушие.
Номинацията на ген. Делов беше направена в началото на октомври от инициативен комитет за честването на юбилея.


Дългове.

„Труд":

Десислава Атанасова: Дългът на болниците е 340 млн. лв

Дълговете на държавните и общинските болници в страната възлизат на около 340 млн. лева, обяви пред журналисти здравният министър Десислава Атанасова.
По думите й основна част от тях се оказват задълженията към доставчици на лекарствени продукти. Атанасова обаче не каза точно каква дял заемат те в посочената сума.

 

Вандали.

„Труд":

Изпочупиха автобуси и тролей след столичното дерби

Футболни фенове след мача между „Левски" и ЦСКА чупиха тролейбус и два автобуса. Това съобщиха от Центъра за градска мобилност към Столична община.
В тролейбус от линия 1 при тръгване от квартал „Левски Г" футболни фенове са слезли между квартал „Левски Г" и спирка ул. „Гурко", в резултат тролеят остава със счупен фазер на предна гума и счупен фазер на предния мост.
Пострадали са и два автобуса от 72-ра линия. Единият автобус е бил нападнат от футболните фенове на Орлов мост в посока „Плиска", а другият на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" на спирка Шести септември в посока Западен парк. Двата автобуса не са пострадали сериозно, имат счупени стъкла и таван. Щетитие са докладвани в СДВР.