Времето утре

През нощта над източната половина от страната ще има значителна облачност, на места в югоизточните райони ще превали

Времето утре

В Югоизточна България и по Черноморието ще остане ветровито. Минимални температури между 4° и 9°, в източните райони до 10°-15°, в София 5°. Утре над по-голямата част от страната ще е слънчево. По-значителна облачност ще се задържи над Източна България. Преваляванията и в югоизточните райони ще спрат, по-късно и облачността ще намалее. Вятърът ще отслабне, само по брега на морето ще е до умерен. Максимални температури в повечето места между 18° и 23°, в София 20°.


 

Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца.

 

Над планините в Западна България ще бъде слънчево. Повече облаци ще има над Източна Стара планина и Родопите. На места в източните Родопи е възможно да превали. Ще духа умерен, по високите части до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 7°.

 

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, значителна преди обяд. В крайните южни райони в сутрешните часове е възможно да превали дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури: 18°-20°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.