Национален шампион по карате се класира и на републиканските финали по билярд

Руслан Тодоров спечели традиционния месечен турнир по билярд в клуба в хотел "България" в Добрич. Той се изравни на върха на годишната ранглиста с равни точки с Николай Карагеоргиев - Шпикера и също като него си гарантира класиране на турнира на шампионите в София в средата на следващия месец.

Национален шампион по карате се класира и на републиканските финали по билярд

В рамките на седмица Руслан Тодоров се класира на първо място в  две силни надпревари в различни спортове.


 

Миналата неделя той спечели Купата на България по карате с КК "Самурай" - Добрич пред родна публика. Руслан е многократен и дългогодишен шампион на страната по карате за деца, юноши и мъже.

 

Днес той показа завидни умения и в другия спорт, който практикува - билярда. Той спечели турнира по осма топка в клуба в хотел "България". Участваха 10 майстори на щеката. Въпреки тежкия поток, в който попадна, Руслан победи Петър Петров с 5:0 и Явор Стефанов с 5:3. Най-големи трудности имаше на финала, където опитният Димитър Узунов поведе с 4:2, но се стигна до обрат - 5:4.

 

Драматичен развой имаше и на малкия финал. Третото място завоюва Станислав Йорданов, който изоставаше с 0:3 срещу Явор Стефанов, но спечели следващите 5 игри, а с това и срещата с 5:3. Днешното състезание ще се запомни и с ранното отпадане на големия фаворит Николай Карагеоргиев - Шпикера, който загуби с 5:4 от Явор още в първия си мач.

 

Руслан Тодоров вече има три турнирни победи през тази година и кръг преди края си гарантира участие на турнира на клубните шампиони на страната, който ще се проведе в София на 17 и 18 ноември.

 

Билярд клубът в Добрич разполага с 3 квоти за надпреварата. Поне петима състезатели имат шанс за третото място, а кой ще го заеме ще стане ясно на следващия турнир на 28 октомври.

 

По традиция първите трима получиха красиви купи и си разделиха наградния фондПо традиция първите трима получиха красиви купи и си разделиха наградния фонд