Шеф на фирма влиза в затвора за разпространение на херца

5 години и 6 месеца затвор и 20 бона глоба получи 35-годишен, държал и разпространявал дрога.

Шеф на фирма влиза в затвора за разпространение на херца
Наказание 5 години и 6 месеца лишаване от свобода ще изтърпи 35-годишният Ради Ж. Опълченов, след като Окръжен съд – Добрич одобри сключеното между него и Окръжна прокуратура – Добрич споразумение за решаване на наказателното му дело в досъдебното производство. Той е осъден също да заплати глоба в размер на 20 000 лв.

Със споразумението Опълченов е признат за виновен в две деяния. На 24.04.2012 г. в град Добрич без надлежно разрешително той е придобил от неустановено при разследването лице, държал и разпространил на каварненец 0,39 гр. хероин на стойност 19,50 лв.

На 02.05.2012 г. в гр. Добрич без надлежно разрешително е придобил от неустановено при разследването лице и държал с цел разпространение кафяво прахообразно вещество, съдържащо се в черна найлонова торбичка, затворена в стъклен буркан с надпис „Лютеница” с общо нетно тегло 40,97 гр., представляващо хероин на стойност 2 663,05 лв. Общата стойност на цялото количество наркотични вещества от 41,36 гр. е 2 682,55 лв.

Опълченов е декларира, че се признава за виновен, разбира последиците на споразумението на влязла в сила присъда, съгласен е с тях и доброволно го е подписал.

Окръжен съд – Добрич прецени, че предложеното от прокуратурата споразумение не противоречи на закона и морала, и го одобри.

Ради Опълченов има основно образование, не е семеен, управител е на фирма, осъждан е.