Елитът на световния голф идва на супер турнир край Каварна

България ще е домакин на един от най-големите голф турнири в света - Volvo World Match Play Championship ще се проведе през 2013 година на уникалното голф игрище Тракийски скали край Каварна.

Елитът на световния голф идва на супер турнир край Каварна

От 2013 г. няколко държави ще бъдат домакини на Volvo World Match Play турнира на ротационен принцип.

 

Volvo и IMG обявиха, че първата страна домакин ще бъде България, а голф шампионатът Volvo World Match Play 2013 ще се играе от 16 до 19 май 2013 г. на уникалното голф игрище Тракийски скали (Thracian Cliffs) край Каварна.

 

48-то издание на един от най-престижните голф шампионати в света ще бъде организирано от Volvo и IMG със съдействието на българското правителство и Българската голф асоциация.

 

В турнира край Каварна ще се състезават 24-ма от най-добрите професионални голфъри в света. Наградният фонд е в размер на 3,4 милиона евро.

 

Според регламента участниците ще бъдат разделени на осем групи по трима, които ще участват в груповата фаза в четвъртък и петък. Шестнадесетте най-добри ще продължат с елиминации в събота и полуфинал и финал в неделя.

 

Последните три години голф турнирът Volvo World Match Play се провеждаше на голф игрището “Финка Кортезин” в Испания. С предаването на домакинството на световно признатото голф игрище Тракийски скали (Thracian Cliffs), проектирано от Гари Плеър, за първи път турнир от Европейската верига ще бъде проведен в България.