Обират банка за 2 минути; Тотю Младенов отряза майките за майчински

Това са част от основните теми, на които се спират централните ежедневници в сряда

Обират банка за 2 минути; Тотю Младенов отряза майките за майчински

Обир.

„Стандарт":

Обират банка за 2 минути

Двама бандити си "изработиха" около 50 бона за 2 минути. Толкова време отне на облечените с моторджийски дрехи и каски апаши да задигнат сумата от банка. Новият обир вдигна на крак столичната полиция. Точно в 8.45 ч сутринта мъжете с каски и тъмни дрехи нахлуха в офис на "Алианц" на бул. "Дондуков" 123 в София. Единият от бандитите заплашил с пистолет охранителя и двете касиерки, а другият ловко завързал ръцете им със свински опашки. Докато се опомнят, крадците успели да отворят касата и да задигнат парите за не повече от 2 минути.

 

Майчински.

„Дума":

Тотю Младенов отряза майките за майчински

На този етап в бюджета няма възможност за повишаване на детските надбавки, обяви социалният министър Тотю Младенов ден след протестите на майки от цялата страна. Техните искания са за увеличаване на размера на детските надбавки и обезщетенията за отглеждане на дете между 1 и 2 г. В момента "икономиката е на такова ниво и такъв БВП имаме, че не можем да осигурим повече средства", оправда се социалният министър. Той почти влезе в ролята на финансовия си колега и обясни, че "годишно даваме над 500 млн. лв. за детски надбавки", което било над 50% от целия бюджет на МТСП. По думите му 80% от българските деца получавали по 35 лв. надбавки.


Данъци.

„24 Часа":

Владислав Горанов: Печалбите от хазарт няма да се облагат с 10%

Печалбите от хазарт на физическите лица няма да се облагат с 10% налог. Това заяви днес зам.-министърът на финансите Владислав Горанов по време на заседание на икономическата комисия в парламента, съобщи Дарик.
Въпреки намерението на финансовия министър Симеон Дянков между първо и второ четене на данъчните закони да се разшири обхватът на облагането не само върху лихвите от депозити, но и върху печалбите от хазарт и от фондовата борса, това няма да се случи, заяви Горанов.

 

Авария.

„Новинар":

Авария спря шести блок на АЕЦ „Козлодуй"

Авария спря шести блок на АЕЦ „Козлодуй". 1000-мегаватовият блок бе изключен от електроенергийната система на страната в 9.24 часа, съобщиха от централата.
Причината е отказ на елемент от управлението на турбогенератора на блока в неядрената част, което довело до изключване на генератора, обясниха от АЕЦ „Козлодуй".


Заплаха.

„Труд":

Сигнал за бомба в "Баня Башъ" джамия

Фалшив сигнал за бомба отцепи района около джамията "Баня Башъ" в центъра на София в късния следобед.
Сигналът е подаден около 16 часа на телефон 112.
Установено е, че той е пуснат от психично болен софиянец, който е стар познайник на полицията.