Съдят добричлия за кражба на електрически проводник

Районен съд – Балчик утре трябва да даде ход на наказателно дело срещу 27-годишния А. Н. А. от град Добрич.

Съдят добричлия за кражба на електрически проводник

Районна прокуратура – Балчик е повдигнала обвинение срещу него за това, че през февруари 2011 г. във вилна зона на град Балчик, след предварителен сговор с три лица, е отнел противозаконно 123 метра ел. проводник на стойност 173,92 лв. от владението на Държавно ловно стопанство Балчик.


 

Четиримата се уговорили да отрежат кабела и да го предадат на вторични суровини, тъй като всички имали нужда от пари. Електрическият проводник не бил заровен. С фазомер те установили, че по него не тече ток. С кирка, която носели, отрязали част от кабела и го натоварили на лекия автомобил. По пътя за Добрич, в близост до село Стефан Караджа, те изгорили обвивката му. Част от кабела започнала да се топи и те установили, че той е от алуминий.

След няколко дни четиримата отишли пак с лекия автомобил на бащата на А. А. на същото място и по същия начин отрязали част от алуминиевия кабел. С колата го пренесли там, където предния път горили обвивката и сторили същото. Те предали алуминия от двете кражби в пункт за вторични суровини в град Добрич.

След разкриване на престъплението било установено, че е извършена кражба на 123 метра ел.проводник.

А. А. се е признал за виновен на досъдебното производство.

Той има средно образование, работи като строител, не е осъждан.

Останалите трима подсъдими са сключили споразумение с Районна прокуратура – Балчик, което е одобрено от Районен съд – Балчик, на 16.07.2012 г. С него В. В. и П. П. са наказани с 5 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Е. Н. е осъден на 5 месеца лишаване от свобода при строг затворнически режим. Те трябва да бъдат изтърпени отделно от наказание 3 месеца лишаване от свобода, наложено му Районен съд – Балчик по друго дело.