Започна рали "Добруджа 4х4"

За първи път Добрич е домакин на кръг от националния шампионат на България по офроуд.

Започна рали "Добруджа 4х4"

Днес е първият състезателен ден на 4 кръг на националния шампионат на България по офроуд. Организатор на рали "Добруджа 4х4" е Автомобилен спортен клуб "Добрич", директор на състезанието е Златан Златев, а областният управител Желязко Желязков е патрон на надпреварата. За първи път градът ни заслужи честта да приеме подобно събитие.


 

В 3 състезателни дни - от днес до неделя, ще се проведе надпреварата в клас Т1 и Т2, съответно за модифицирани и серийни автомобили. В първия участват 11 коли, а във втория - 4. Всички екипажи са от България, като сред тях личат имената на Траян Траянов/Зорница Тодорова, Георги Фиков/Тодор Христов, Константин Чолаков/Николай Грънчев, Павлин Алексиев/Александър Стоянов, Ива Стойнова/Ива Цанева, Пламен Тенев/Пламен Русев, Станислав Стоянов/Павел Александров.

 

Добричкото участие днес е в лицето на пилота Христо Калинков с навигатор Ясен Денев. Двамата са много близо до първото място в крайното класиране в клас Т2 за 2012 година.

 

От утре успоредно с националния шампионат в клас Крос-кънтри рали ще вървят и отворен клас, клас Трофи и клас Любители. В тях ще се включат още 2 екипажа от Добрич.

 

Предстартова подготовкаПредстартова подготовка 

 

offroad_2_600

 

offroad_3_600

 

offroad_4_600

 

Траян Траянов и Зорница ТодороваТраян Траянов и Зорница Тодорова 

 

offroad_6_600

 

Стартът бе даден в 10.30 часа на бензиностанция МТТСтартът бе даден в 10.30 часа на бензиностанция МТТ 

 

offroad_10_600

 

offroad_11_600

 

Христо Калинков и Ясен Денев - екипажът от ДобричХристо Калинков и Ясен Денев - екипажът от Добрич 

 

offroad_14_600