Установиха конфликт на интереси при кмета на Община Добричка

Несменяемият вече шести мандат Петко Петков е осигурил общински пари на сдружение, на което той е председател.

Установиха конфликт на интереси при кмета на Община Добричка

Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси обяви днес, че установява конфликт на интереси по отношение на Петко Петков - кмет на Община Добричка, за това, че чрез издаването и подписването на платежно нареждане от 21.12.2011 г. е разходвал бюджетни средства на Община Добричка в интерес на юридическо лице с нестопанска цел, на което е председател. Той е извършил още едно нарушение - не е подал декларация за това по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.


 

Конфликт на интереси е установен и по отношение на Дико Иванов - зам.кмет на Община Добричка, за това, че е съгласувал платежното нареждане от 21.12.2011 г., като е бил повлиян от частен интерес на свързано с него лице.

 

Кметът, главният счетоводител на община Добричка, председателят на общински съвет, директорът на дирекция „Финансово-стопански дейности" в Община Добричка и председателят на комисията по финанси в Добрички общински съвет са оправдани по другите обвинения в жалбата срещу тях, която комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси е разгледала.

 

В едномесечен срок от влизане в сила на решението, председателят на комисията ще издаде наказателно постановление, с което ще определи административното наказание. Решението подлежи на оспорване пред Административен съд – София в 14–дневен срок от съобщаването му, в частта му с която се установява конфликт на интереси.