Осъдиха ученик на година пробация за кражба на гориво

Наказание пробация с двете задължителни мерки наложи Районен съд – Балчик на 18-годишния В. Ст. В. от Оброчище Балчик.

Осъдиха ученик на година пробация за кражба на гориво

Той ще полага четири пъти седмично подпис по задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 1 година и ще посещава периодични срещи с пробационен служител за същия период. Днес съдът одобри сключеното между него и Районна прокуратура – Балчик споразумение за решаване на наказателното му дело в досъдебната фаза.




По силата на споразумението В. В. е признат за виновен в това, че като непълнолетен, но след като е разбирал свойството и значението на деянието и като е могъл да ръководи постъпките си, през месец март 2011 г. в Оброчище, след предварителен сговор с две наказателно неотговорни лица, е източил 30 литра дизелово гориво на стойност 73,50 лв. от товарен автомобил, собственост на фирма. Държавното обвинение посочва, че кражбата е в немаловажен случай и е извършена повторно.


Срещу В. В. има три влезли в сила присъди на Районен съд – Балчик. Той е ученик и редовно посещава занятия.


С подписаното с прокуратура споразумение той декларира, че признава вината си, разбира последиците му на влязла в сила присъда, съгласен е с тях и доброволно го е подписал.


Районен съд – Балчик прецени, че предложеното от прокуратурата споразумение не противоречи на закона и морала, и го одобри.