Жената, открита в безпомощно състояние в Бургас, е от Добрич

Жената, открита в безпомощно състояние в Бургас, е от Добрич
Установена е самоличността на откритата на 15 октомври в безпомощно състояние жена в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. По време на издирването жената бе настанена за две седмици за лечение в бургаската болница, а след това в Дома за временно настаняване на пълнолетни лица към ОДМВР – Бургас.

Жената се казва Божидарка Димитрова и е на 67 години. Родена е в Добрич, като последната й адресна регистрация е там. Била е учителка по български език и литература. След като съпругът й починал, отношенията със сина и дъщеря й се развалили. Незнайно как Божидарка се озовала в Бургас, като почти година е пребивавала в града. В студените зимни месеци била настанена във временно общежитие, поддържано от община Бургас, но след затварянето му за ремонт Божидарка се озовала на улицата.

Открита е на 15 октомври т.г. в окаяно състояние в близост до сградата на Първо Районно управление „Полиция”-Бургас.

Благодарение намесата на младши разузнавач Снежа Марковска – служител в сектор „Криминална полиция” при Първо Районно управление „Полиция”-Бургас и младши разузнавач Красимир Которов при сектор „Криминална полиция” - ОДМВР – Бургас, Божидарка Димитрова е обявена за издирване, както в местен, така и в национален мащаб. След популяризирането на историята на Божидарка от представители на електронните медии, близките й сигнализирали в бургаската полиция, че са я познали и са готови да пристигнат в Бургас за да я отведат в дома й.

Около 14.00 ч. днес Божидарка Димитрова напусна Дома за временно настаняване на пълнолетни лица към ОДМВР – Бургас и заедно с дъщеря си отпътува от града.

Източник: blitz
Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+