Облачно с превалявания

Днес облачността над страната ще бъде предимно значителна. На отделни места, главно в Южна България и източните райони ще превали слаб дъжд. Вятърът от запад-северозапад ще се усили и с него ще нахлува студен въздух.

Облачно с превалявания
Дневните температури в северозападната половина от страната ще се понижат и максималните ще са между 14° и 19°, докато в Югоизточна България и крайните южни райони ще са все още високи за първата половина на ноември - до 21°-22°, но до вечерта и там ще настъпи понижение. Над София ще има променлива, по-често значителна облачност. След полунощ и утре преди обяд ще превали слаб дъжд. Ще се появи северозападен вятър, до умерен и с него ще застудее. Минимална температура - около 11°, максимална 14°. Сутринта атмосферното налягане ще започне да се повишава и до вечерта ще е вече близко до средното за ноември.

Над планините ще бъде със значителна облачност, по билата - мъгливо. На места ще превали дъжд. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Температурите и там ще се понижат. Максималната на 1200 метра ще бъде 12°, на 2000 метра - около 5°.

Над Черноморието облачността ще бъде по-често значителна и на отделни места ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили. Максимални температури - между 18° и 22°. Температурата на морската вода е 15°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.