НАП продава земи на длъжници от Добричко

НАП продава земи на длъжници от Добричко
НАП Варна продаде днес на таен търг земеделска земя на длъжник. До тази крайна мярка се стигна, след като физическо лице от Добрич е отказало да внесе доброволно просрочени данъчни задължения.

На търга публичните изпълнители са продали 25 643 кв. м. нива в с. Крапец, община Шабла. Наддаването за земеделската земя е започнало от 18 260 лв., но един от четирите участника в търга е предложил цена от 33 330 лева, с която е спечелил и тайното наддаване.


От днес започва и огледа на друга земя и дворни места на длъжник, намиращи се в гр. Генерал Тошево, а провеждането на търга с тайно наддаване за тях е обявен за 20 ноември 2012 г. Едното дворно място е с площ от 2 630 кв. м. и наддаването за него ще започне от 16 000 лева, а другото дворно място е с площ от 2000 кв. м. и стартовата цена за него е 12 000 лева. Търгът е обявен на електронната страница на НАП под № 0405.

 

От НАП съветват лицата, които имат просрочени данъчни или осигурителни задължени, да ги внесат доброволно в предвидените от закона срокове. Ако  имат временни затруднения, нека потърсят своевременно контакт с публичните изпълнители от териториалната дирекция, за да бъде намерен начин за тяхното разсрочване и да се избегне публичната продан на имуществото им.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+