Обществено полезен труд за циганите, поругали българската история

Двама от изгаврилите се с Васил Левски, цар Симеон Велики и княз Борис ще трябва да положат по 40 часа труд в полза на Община Добрич.

Обществено полезен труд за циганите, поругали българската история

Това наказание е по решение на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, съобщи председателят й Росица Добрева.

 

От понеделник 17-годишният Али Али и 18-годишният Васви Васви в продълженение на 10 дни ще полагат по 4 часа обществено полезен труд.

 

Двамата ще бъдат включени и в психологически консултации - психолог ще работи с всеки от тях по 20 часа. На 17-годишния Али е определен и обществен възпитател. Родителите му пък са с предупреждение и при следващо провинение на сина им ги грози глоба от 1 000 лева.

 

Решението на местната комисия в Добрич се отнася само за двама от тримата ученици, тъй като третият е от Крушари.

 

Припомняме, че педагогическият съвет на Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост в Добрич реши тримата да преминат на самостоятелна форма на обучение - те нямат право да посещават учебни часове, а само ще се явяват на изпити в училището, за които трябва да се подготвят самостоятелно. Тримата цигани, учащи в автотранспорта в Добрич, един от които е от Крушари, се изгавриха с трима велики българи на снимка, направена в класна стая.