Народна певица дари хонорара си за лечението на Алекс от Добрич

Роси Пейчева е решила да направи благотворителния жест към болното дете, след като самата тя наскоро се е нуждаела от финансова помощ за операция в чужбина.

Народна певица дари хонорара си за лечението на Алекс от Добрич

Народната певица Росица Пейчева - една от изпълнителките на "Пайнер", дари 1 500 лева за 6-годишната Александра Маркова от Добрич. Момиченцето страда от детска церебрална парализа и епилепсия и за него се провежда благотворителната кампания "Да протегнем на Алекс ръка!".

 

Преди дни Роси Пейчева е участвала в концерт по повод 80-годишнината от създаването на болницата в Кърджали. Предварително била решила да дари целия си хонорар - 1 500 лева, на болно дете. "Алекс изтегли късмета", сподели народната певица. Тя разказа, че е започната с болестта на детето от свои колеги от "Пайнер", както и от пиара на музикалната компания Любомир Костадинов. "Преди време претърпях тежка операция в Германия, за която нямах средства и ми помогнаха много хора. Казах си - Дай Боже да запея, ще помогна на болно дете", обясни Роси Пейчева. Средствата вече са преведени по банковата сметка на Александра Маркова.

 

Това не е първата певица на "Пайнер", която протяга ръка на Алекс. В благотворителни концерти участваха Преслава и Джена, благодарение на тях бяха набрани над 10 000 лева.