Бай Ганьо в театъра

Драматичен театър „Адриана Будевска” – Бургас гостува на добричка сцена с пиесата на Георги Данаилов „Бай Ганьо в театъра”, по мотиви от Алеко Константинов, на 27-ми ноември от 19 часа, в Органова зала. Сценичен вариант и постановка: Борислав Чакринов, музика: Асен Аврамов, участват: Тончо Токмакчиев, Стефан Щерев - Чечо, Стоян Памуков, Тони Минасян, Иван Григоров, Антоанета Кръстникова, Деница Денчева.

Бай Ганьо в театъра

Различните народи имат различни национални герои - Дон Кихот, Робин Худ, Гаргантюа, Супермен и т.н. Нашият национален герои, харесва ли ни това или не, се нарича Бай Ганьо.


 

 

____14.11.2012_._142554_600_01
 

 

 

И ни се налага да живеем цял живот с този факт. А ако ти се налага да живееш цял живот с някого, по-добре е да разбереш кой е той, отколкото да се правиш, че не съществува. Невъзможно е да игнорираш някого, който всеки ден ти се усмихва от съседната врата, от телевизора, от кулоарите на парламента и министерския съвет, от огледалото, когато се огледаш сутрин ... И в ушите ти зазвучават безсмъртните слова на поета: „Жив е той, жив е..."

 

 

____14.11.2012_._142411_600
 

 

 Театърът е, или поне може да бъде увеличително стъкло, лупа, или микроскоп, или маса за дисекция, или магическа кутия, или просто казана театър. Но ако е вярно, че светът се разделял с миналото си смеейки се, може би може да бъде и лекарство. Опитайте!